print

Nieuws

Vastenactie ‘Welkomsttassen  ICF-Veenendaal’

Woensdag 10 februari woonden alle leerlingen uit de eerste klas bijeenkomsten bij van ICF-Veenendaal (International Christian Fellowship). Hans Euser van ICF gaf interactieve presentaties waarbij hij vertelde over de geestelijke en praktische hulp die de vrijwilligersorganisatie verleent aan mensen met een andere culturele achtergrond in Veenendaal.

Ook sprak hij met de leerlingen over de vluchtelingencrisis in de wereld. Waarom zijn er 60 miljoen mensen op de vlucht en hoe doen ze dat? Een aantal heersende gedachten over vluchtelingen werden besproken en daar werden feiten tegenover gezet. We kregen ook dit filmpje te zien:

Leerlingen stelden vragen (via een tolk) aan 5 Afghaanse jongens uit AZC Overberg. Zij zijn tussen de 15-17 jaar en zijn sinds 3 à 4 maanden in Veenendaal, zonder hun ouders.

Tot slot werd aan de brugklasleerlingen gevraagd of zij willen sparen voor ‘welkomsttassen’ voor vluchtelingen die een status hebben gekregen en die dit jaar in Veenendaal komen wonen.

Deze welkomsttassen zullen ongeveer 20 euro per stuk kosten en ICF wil deze tassen graag brengen naar deze nieuwe adressen. Uiteindelijk mogen vijf leerlingen - die zich het meest hebben ingezet voor de actie - meegaan met  ICF om een aantal tassen aan te bieden. De geldinzamelingsactie duurt de gehele ’40-dagen tijd’ tot 21 maart en in de mentorlessen besteden we er aandacht aan. We hopen dat we ICF - met de hulp van onze eersteklasleerlingen - met een mooi bedrag kunnen steunen!

  

(De Afghaanse jongens staan niet op de foto - om juridische redenen)

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)