print

Nieuws

Het schoolvak Nederlands. Spannend en relevant?

Afgelopen dagen was het schoolvak Nederlands volop in het nieuws. Het vak zou toe zijn aan een grondige herziening, schrijft een groep wetenschappers en docenten. De afgelopen 25 jaar is het vak nauwelijks veranderd en vinden veel leerlingen het vak Nederlands een van de saaiste vakken. Maar is dat op het CLV ook zo? Vinden leerlingen Nederlands niet leuk (meer)?

Daar geloven wij niks van. Naast de verplichte onderdelen als leesvaardigheid, spelling en grammatica bieden wij ook hele leuke schrijfvaardigheidsopdrachten als column schrijven op de havo aan. Maken de leerlingen uit de onderbouw de mooiste collages bij hun gelezen boeken en geven leerlingen elk jaar wervelende presentaties over verschillende aspecten van het Nederlands.

Bijna elk jaar organiseert de sectie Nederlands verschillende activiteiten als ‘een schrijver op school’ en de ‘verhalenverteller’. Debatteren staat zowel in de onderbouw als de bovenbouw op het programma. En natuurlijk zijn onze bevlogen docenten in staat om onze leerlingen meer bewuste geletterdheid bij de te brengen, door veel aandacht te besteden aan taalvaardigheid en literaire competenties. Goed Nederlands kunnen schrijven, lezen en spreken is de basis van onze communicatie. En alleen goede communicatie kan ons brengen waar wij heen willen.

Nederlands spannend en relevant?! Wij denken van wel!   

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)