print

Nieuws

CLV Sportklas 1 schaatst 'Elfstedentocht' voor Alpe d'HuZes

Als slotactiviteit van 2015 stapten op maandag 14 december bijna 160 sportklasleerlingen uit klas 1 van het CLV in de bus voor een bezoek aan de schaatsbaan ‘De Vechtse banen’ in Utrecht. Verdeeld over drie bussen vertrok de grote groep na het vierde lesuur naar Utrecht. Dit bezoek was de laatste activiteit van 2015 nadat zij in het  eerste halfjaar van de sportklas al kennisgemaakt hadden met veel verschillende sporten.

In Utrecht aangekomen stapten de sportklasleerlingen de bus uit waarna zij naar de ingang van ijsbaan sprintten. Daar was de route naar het ijs al snel gevonden. Zo snel mogelijk trok iedereen de schaatsen aan en spoot het ijs op. Sommigen hadden de slag direct te pakken, sommigen waren blij met de kussens die aan de zijkant van de baan staan en met de rekjes die er waren. Na een half uurtje op de schaatsen kwam de ‘Zamboni’ het ijs op om het ijs te dweilen. Een welkome pauze omdat na deze pauze het sponsorschaatsen begon. De sportklassers hebben zich in de weken hiervoor ingespannen sponsoren te zoeken om sportklasdocent Klaas Brouwer te ondersteunen met zijn deelname aan Alpe d’HuZes. Aan de rand van het ijs was een stempelpost ingericht en zodra het licht op groen sprong spoten de sportklassers weer het ijs op om zo snel mogelijk de elf rondes af te leggen. Een fantastisch gezicht en mooi om te zien hoe fanatiek iedereen de rondjes aflegde! Ook al was bij sommige sportklassers de vermoeidheid al zichtbaar, ze bleven gaan! Na elf rondes mocht iedereen vrij schaatsen en de beleving was zó groot dat een aantal zelfs na de elf rondes nog verder ging met het verzamelen van stempels!

Een mooie activiteit die, normaalgesproken, perfect past in deze tijd van het jaar. Het ziet er nu nog niet naar uit, maar gezien het plezier tijdens deze activiteit hopen we op natuurijs! Vanaf nu gaat het vizier op het thema ‘Presenteren & Demonstreren’  waarbij toegewerkt wordt naar een echte turndemonstratie. Voor de sportklassers ligt er dus (ook met het sportklaskamp) nog genoeg leuks in het verschiet!

Bekijk hier de foto's van deze sportieve activiteit.

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)