print

Nieuws

Kunsttentoonstelling aan de schutting

Als je over de Raadhuisstraat rijdt, ter hoogte van het gemeentehuis, dan word je verrast door kunstwerken en poëzie. De schutting om het bouwterrein kon wel wat kleur gebruiken! De gemeente vroeg verschillende creatievelingen in Veenendaal om de schutting een andere gezicht te geven. Op de eens zo grijze schutting hangen nu 15 schilderijen van leerlingen van het Christelijk Lyceum Veenendaal. De werken van leerlingen uit de Kunst & Cultuur klas 2 en ook het werk van Diede, Dora en Maxime uit 5 havo kunnen we nu bewonderen.

Op maandag 16 november zijn alle werken feestelijk onthuld door wethouder Ariënne Hollander. Het werk van Dora van Elburg werd namens het Christelijk Lyceum Veenendaal onthuld, zij kreeg een aantal vragen van de wethouder over haar werk. Superspannend, als een echte kunstenaar deed ze haar woord. 

Andere middelbare scholen uit Veenendaal: Het Ichthus, het Rembrandt en het CSV, zijn ook aan de slag gegaan met dit project. Zij maakten schilderingen, foto’s en graffitikunst. Daarnaast zijn er op de schutting drie gedichten van Stadsdichter Joyce Willemse te lezen en de enorme graffitimuur van ontwerpbureau Beeldenstorm moet je ook zeker gaan bekijken. De werken blijven de komende jaren hangen. Parkeer binnenkort de auto dus even of stap een keer van je fiets om alle kunstwerken te bewonderen.

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)