print

Nieuws

Eigen bedrijf voor CLV-leerlingen

Vol enthousiasme vertellen Naomi Tesfay (17) en Jolein Buijs (15) hun verhaal. “Sinds deze week is onze http://www.handydomesticsandmore.ccvshop.nl/ online. Nu kan de verkoop echt beginnen!” lacht Naomi.

 

Via de webshop, maar ook ‘live’  bieden de jonge ondernemers mooie cadeautjes aan voor deze decembermaand, en daarna natuurlijk . “We hebben prachtige sieraden op onze site staan die erg leuk zijn om iemand blij mee te maken. Daarnaast verkopen we ook dropstops, een handige gadget die zorgt dat er bij het uitschenken van wijn geen kring op het ‘witte‘ tafelkleed komt. Tot slot hebben we ook nog een ideale schoonmaakborstel op de site staan. Die moet je zelf ervaren om te ontdekken hoe handig hij is naast de vaatwasser. Als je hem een keer hebt wil je hem nooit meer missen,” aldus Jolein Buijs.

 

“Heel divers dus, maar volgens ons producten die iedereen kan gebruiken.” vult Naomi aan. “We zijn het bedrijf gestart vanuit het vak management en organisatie. Met 40 anderen doorliepen we een sollicitatieprocedure waarna er zes jongeren werden geselecteerd die hun eigen bedrijf mochten starten. Ons team bestaat naast Jolein en mij uit Carlo, Lars, Marianne en Quinty.”

 

Met het bedrijf hopen ze natuurlijk winst te gaan maken, maar er zijn ook nog hogere doelen. “Het starten van je eigen bedrijf is een erg leuke ervaring. We leren enorm veel en naast een beetje winst hopen we ook een mooi bedrag over te kunnen maken aan Pink Ribbon.” vertelt Jolein. De helft van de winst gaat naar dit goede doel.

 

De groep wordt goed begeleid zowel door meneer Blokker, als door Hans Weijman en Edsko Ufkes van  Rotaryclub Veenendaal. “Leuk om zoveel te mogen leren van ervaren ondernemers. Dit is natuurlijk veel leuker dan de hele dag met je hoofd in een boek moeten duiken.” stelt Naomi.

 

Aan het einde van het schooljaar wordt de balans opgemaakt. Dus het komende half jaar kan iedereen leuke spullen kopen bij http://www.handydomesticsandmore.ccvshop.nl/.

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)