print

Nieuws

Weer 'geland' na Oeganda

Onze Stick2Ugandagroep is nu ruim een maand terug. Alle indrukken konden bezinken. Het was best wel even wennen om weer terug te zijn in het welvarende westen. Hoe kijken onze leerlingen terug op hun ervaringen in Afrika?

 

Leon Arends
Het was zo inspirerend dat ik in die twee weken meer geleerd heb dan in bijna een jaar.

 

Britt Hoencamp
De mensen, hun verhalen en de Oegandese mindset zijn me bijgebleven en deze ervaring neem ik mee voor rest van mijn leven.

 

Jochem Hak
In Oeganda heb ik ervaren dat geluk relatief is. In Nederland weten we het niet meer, maar ook zonder geld of luxe kun je net zo gelukkig zijn, of zelfs gelukkiger.

 

Trix Ingargiola
Wij hebben Oeganda geïnspireerd en Oeganda ons. Esmée van der Maas: Ik zou het zo weer doen!

 

Dilay Çayirci
Het was heel indrukwekkend om te zien hoe mensen daar in armoedige omstandigheden leven en toch gelukkig kunnen zijn. Ik denk dat wij daar wel wat van kunnen en moeten leren.

 

Jeroen Timmer
Ik ben gaan beseffen dat de wereld niet alleen bestaat uit de beschermde westerse wereld maar dat er ook andere culturen zijn die op een andere manier naar het leven kijken.

 

Jeroen Bobeldijk
Wij denken vaak dat wij westerlingen de wereld beter begrijpen dan derdewereldlanden. In Oeganda heb ik daarentegen iets gezien dat wij hier nog niet hebben ontdekt, wederzijds respect met betrekking tot religie.

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)