print

Nieuws

Wiskunde Olympiade

Wiskunde olympiade: scholenprijs 2015, geef je op voor 2017!

In 2015 hebben we de Scholenprijs Nieuwe Scholen gewonnen bij de Nederlandse Wiskunde Olympiade. Op vrijdag 13 november hebben twee leerlingen die bijgedragen hebben aan deze prijs, Jasper Rou en Patrick Floor, deze prijs opgehaald in Eindhoven op de TU.

Voor de scholenprijs nieuwe scholen komen de scholen in aanmerking die maximaal voor het 3e jaar meedoen.  Er wordt gekeken naar de hoogste somscore van in totaal zes leerlingen: de beste twee uit de onderbouw, de beste twee uit klas 4 en de beste twee uit klas 5. Onze zes beste leerlingen hebben een somscore van 163 punten gehaald (het maximaal aantal te behalen punten is 216).

Een verslag van beide leerlingen.

Het was superleuk in Eindhoven. Eerst hebben we een rondleiding gehad over de Campus. De Campus was erg mooi. Daarna zijn we naar het gebouw gelopen waar de prijsuitreiking zou plaatsvinden. Voordat de prijsuitreiking echt begon werden er eerst korte verhalen verteld over wiskunde. Zo werd verteld, dat wiskunde een groot onderdeel is van de welvaart. Toen de prijsuitreiking begon, werd eerst verteld waarom de scholenprijs er zeshoekig uitzag en werd daarna uitgedeeld. Al met al het was een leuke middag (Patrick Floor, v5)

Na een rondje gelopen te hebben over het universiteitsterrein om te zien hoe het daar was, hebben we de uitreiking bijgewoond. Er waren praatjes waarom wiskunde belangrijk en leuk is en uitreikingen voor individuele prijzen en scholen prijzen. Wij hadden de scholenprijs voor nieuwe scholen gewonnen, de bokaal was met een gekke wiskundige constructie gemaakt en had een wat afwijkende vorm dan je zou verwachten. Het is een wisselbokaal, maar omdat we volgend jaar nog steeds nieuwe school zijn, hopen we de bokaal gewoon nog een jaartje te houden. (Jasper Rou, v5)

Ook dit jaar doen we mee met de wiskunde Olympiade. Op maandag 30 januari 2017 van 13.30 tot 15.30 uur is bij ons op school de Nederlande Wiskunde Olympiade. Doe mee en meld je snel aan! Deelname is gratis! Aanmelden kan tot uiterlijk 17 januari per e-mail bij de heer Kenbeek of via je eigen wiskundedocent. Op facebook staat ook informatie en komen ook weer oefenopgaven beschikbaar. Ook op de website van de Wiskunde Olympiade zijn oude opgaven te vinden.

Ga jij dit jaar voor de hoogste score van het CLV?!

 

 

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)