print

Nieuws

Finale (S)coolrunning: Bergrace by Night

Op vrijdagavond 6 november verzamelde een groep van ongeveer 400 leerlingen uit (sport)klas twee en BSM/LO2, leerjaar vier, op de parkeerplaats van zwembad de Vallei. De sportieve outfits van de leerlingen verraadden de bestemming van de avond, namelijk de Bergrace by Night in Rhenen!

De Bergrace by Night is de afsluiting van het project (S)coolrunning waar alle tweedeklassen van alle scholen in het voortgezet onderwijs uit Veenendaal aan deelnemen. De leerlingen hebben vanaf de start van het schooljaar getraind voor deze afstand tijdens de lessen bewegingsonderwijs en zelfs specifieke looptraining gevolgd onder leiding van een atletiektrainer bij VAV. Voor de herfstvakantie werd de testloop op Prattenburg gelopen als voorbereiding op de Bergrace.

Naast tweedeklassen (waaronder uiteraard de gehele sportklas) stonden ook de leerlingen uit LO2/BSM klas vier aan de start. Voor deze leerlingen was de Bergrace een afsluiting van' de module 'duurloop', waarbij ze acht weken een zelfgemaakt trainingsschema hebben gevolgd.

Na een gezellige busreis richting Wageningen werd de warming-up verzorgd door de organisatie voorafgaand aan de start. Voor veel leerlingen was het lopen van een hardloopwedstrijd nieuw. Uitgedost met een gesponsord wedstrijdshirtje en breaklight stonden de leerlingen zenuwachtig te wachten op het startschot. Eerst werden de jongens en kort daarop de meiden weggeschoten. Toen het schot eenmaal gelost was werd in een straf tempo richting de Grebbeberg gerend. De met waxinelichtjes verlichte berg deed de verzuurde benen even vergeten. Boven aan de berg stonden belangstellenden, ouders en vrienden de deelnemers naar de finish te juichen. Vermoeid maar met een tevreden blik keerden de leerlingen weer huiswaarts.

Omdat de prestaties van de deelnemende leerlingen door de organisatie niet werden beloond met een prijs willen we ze in dit bericht noemen. Het meest bijzondere is die van Alex Kling, leerling LO2 uit mavo 4. Met een knappe tijd van 21:18 zou hij 5de in de algemene ranking hebben gestaan, ware het niet dat de organisatie deelnemende leerlingen niet meeneemt tussen de ‘grote mannen’. Vandaag zijn de snelste jongens en meisjes uit klas 2 en BSM/LO2 persoonlijk opgezocht en alsnog met een medaille gefeliciteerd!

De docenten BO kijken trots en tevreden terug op een geslaagd project waarin leerlingen kennis hebben gemaakt met de ‘hardloopwereld’.

Jongens klas 2:                                                                Meisjes klas 2:

1 Jeroen Padberg                                                           1 Celina Vink

2 Bart Boers                                                                    2 Sterre Buijs

3 Merlijn de Groot                                                           3 Luna Hoogeveen

 

 

Jongens BSM/LO2:                                                        Meisjes BSM/LO2:

1 Alex Kling                                                                   1 Rianne Hamelink

2 Kristian van Keulen                                                    2 Mélanie van Geene

3 Milan Wijnstok                                                            3 Lisanne Seising

 

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)