print

Nieuws

Salut! (3)

In kader van de week van de Franse taal heeft Miranda van der Knaap afgelopen weekend heerlijke Franse macarons gemaakt. Macarons is een typisch Franse lekkernij. Het is erg moeilijk om te maken, maar mevrouw Van der Knaap heeft voor ons haar recept vrijgegeven, zodat we het allemaal kunnen maken. Veel bakplezier et bonne chance!

Recept macarons à la Mirandà

Ingrédients:
100g poedersuiker
55g amandelpoeder
50g eiwit
30g fijne kristalsuiker

  • Zeef de poedersuiker en het amandelpoeder door een fijne zeef zodat het een fijn poeder/stof wordt (hoe fijner dit mengsel hoe gladder je macarons) dit goed door elkaar mengen.

  • Ontvet een kom goed met drupje azijn.

  • 50g eiwit afwegen.

  • Eiwit opkloppen tot schuim.

  • Vervolgens in 2 delen de suiker erbij voegen en kloppen tot je een mooi stevig glanzend mengsel hebt.

  • Vervolgens mag de rest van het amandel/suiker mengsel erbij en even goed doormengen (mag echt wel krachtig).

  • En dan goed doormengen tot er van die lintjes van je spatel afdruipen op je beslag (zeker niet langer dan 5min spatelen).

  • Spuitzak met rond spuitmondje nemen en vullen met het mengsel.

  • Rondjes spuiten op een met bakpapier beklede bakplaat, de bakplaat een paar goed tikken om de luchtbellen eruit te krijgen en zeker 20 minuten laten drogen (20-60min tot er een gedroogd laagje opkomt).

  • Dan afbakken in een voorverwarmde oven op 140° zo'n 20min, dit is wel afhankelijk je oven. De ene gaat sneller dan de ander. De macarons zijn goed als wanneer je er tegen tikt ze niet meer wiebelen. Uit de oven halen en laten afkoelen.

  • Tip: Als je problemen hebt met de macarons niet van het bakpapier te krijgen, leg ze dan een paar minuten in de diepvries.   

Bon appetit!

 

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)