print

Nieuws

CLV Sportklas 1 sluit eerste periode af

Op de atletiekbaan van VAV sloten de sportklasleerlingen uit de brugklas van het CLV op maandagmiddag 12 oktober op een geweldige manier hun allereerste sportklasperiode af. De weken voorafgaand aan deze middag hebben alle leerlingen kennisgemaakt met en geoefend op de atletiekonderdelen balslingeren, speerwerpen, 60m sprint, verspringen en hoogspringen. Deze atletiekonderdelen vormen samen het eerste thema: ‘Oriënteren & Presteren’. In totaal bestaat het eerste jaar van de sportklas uit vijf verschillende thema’s waarin elke keer een andere tak van sport centraal staat. Elk thema wordt afgesloten met een speciale afsluiting. Deze sportklasmiddag stond in het teken van presteren: Hoe verder, sneller en verder, hoe beter!

 

Ruim 160 sportklasleerlingen fietsten direct na het 4e lesuur van school naar de Veenendaalse atletiekclub VAV om op tijd aan de zeskamp te kunnen beginnen. Onder belangstelling van de in grote getale aanwezige ouders, broers, zussen, andere familieleden, docenten en andere geïnteresseerden werden de onderdelen afgesloten. Na een kort welkomstwoord en een gezamenlijke warming-up vertrokken de sportklassers naar het eerste onderdeel waar zij onder leiding van een sportklasdocent aan de afsluiting begonnen. Onder aanmoediging van de enthousiaste supporters leverden alle sporttalenten uitstekende prestaties!

 

Omstreeks 15.30u was het tijd voor de prijsuitreiking waar de absolute toppers nog eens extra in het zonnetje werden gezet met een heuse medaille. Eigenlijk overbodig, aangezien alle sportklassers met grote stappen vooruit zijn gegaan. Na de prijsuitreiking vertrokken de sportklassers moe maar tevreden én een enorme ervaring rijker, naar huis. Ouders, docenten en sportklasleerlingen kijken terug op gezellige middag waar enthousiaste en sportieve leerlingen duidelijk lieten zien waarom sport zo leuk is - en de keus voor de sportklas van het CLV een goede is!

 

Bekijk hier de foto's van deze sportieve middag!

 

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)