print

Nieuws

Excursie Xanten

Door: Isabel Rietstap en Sandra Muller (klas G2A)

Onze bus vol leerlingen uit gymnasium 2 naar Xanten vertrok op 9 oktober om 7:45. We kwamen aan bij een archeologisch park en daar maakten we allemaal opdrachten. We kregen ook nog vrije tijd in het park om te lunchen en daar was een soort van springkussen waar we met de hele klas op gingen springen. Het is een groot, mooi, historisch park afgewisseld met relax-mogelijkheden.

Nadat we in het archeologisch park hadden geluncht, gingen we met z’n allen naar het Romeins museum. Voordat we het museum in gingen maakten we eerst een groepsfoto met de hele klas. In het museum werd onze klas gesplitst in twee groepen. Voor elke groep was er een aparte begeleidster. Op de begane grond waren er restanten van de oude gebouwen en een paar grafstenen te zien. Op de eerste verdieping zagen we gevonden delen van wapens en helmen en een maquette van het park in de tijd van de Romeinen. Op de tweede verdieping hadden we een uitzicht over een half gerestaureerd badhuis. Daarna werden enkele leerlingen uitgekozen om op de derde verdieping de kleding van de Romeinen aan te doen, waar de rest van de leerlingen om moest lachen toen ze het gingen showen. Er was kleding van de Romeinse slaven, de reizigers, de normale burgers en de rijke burgers.

Na het museum liepen we met de klas naar de Sint Viktordom, een grote gotische kerk in Xanten. Deze Rooms-katholieke kerk beheerst onder andere het stadsbeeld van Xanten. Het gebouw dateert nog uit de Romaanse tijd. In de kerk waren er veel beelden en schilderijen. Met de hele klas hebben we rondgekeken in de kerk, en maakten we ook opdrachten in het opdrachtenboekje. Vervolgens liepen we terug naar de bus en gingen we terug naar Veenendaal. Een geslaagde dag!

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)