print

Nieuws

Kunst en Cultuur presentaties klas 1

Levensgrote maskers, angst voor spinnen, vampiers, bang voor oud worden, grote ogen. Het thema waarmee Kunst & Cultuur dit jaar werkt is: FEAR. Het thema kan op vele manieren ingevuld worden en dat zagen we al tijdens de presentaties van blok 1 van klas 1. Maandag 12 oktober presenteerden alle eerste klassen Kunst & Cultuur in Artschool Elevate hun werk van de afgelopen weken aan elkaar. Muziek, beeldend en drama zagen we op het podium!

 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand wie is het mooiste van het land? Kunst & Cultuurleerlingen van klas 1A spelen boze stiefmoeders en hun dochters in een dramastuk over verloren schoonheid en botox. Met spannende muziek van Kovacs en het gedurfde spel van K&C klas 1A worden het publiek ingepakt.

Vampiers uit K&C klas 1B maakten een liedje op het bekende liedje van Frozen, zij waarschuwen ons voor hun favoriete hobby. Het liedje Bagagedrager wordt verbouwd tot een spannend avontuur en natuurlijk kan ook het nummer Triller kan niet in ontbreken in dit thema. In het nummer Ghost Town maken twee zangers de andere zangeressen bang tijdens het zingen. Best spannend om je eerste presentatie te moeten zingen op een podium, applaus voor het lef!

K&C klas 1C was de afgelopen weken bezig met beeldend. Ze hebben collages gemaakt van beelden die zij bij het thema FEAR vinden passen. Daarna gingen zij in groepjes aan de slag met een enorm vel papier waarop zij silhouetten hebben geschilderd. Bij deze kunstwerken spraken de leerlingen een geluidsfragment in om het kunstwerk te compleet te maken. Dat leverde bijzondere verhalen op: spannend, maar ook intrigerend. Een fragment uit het verhaal van Janine, Eva en Sanna: ‘Hoeveel pijn je ook is aangedaan, hoe onzeker je bent, hoeveel je ook hebt meegemaakt, dat je altijd jezelf moet blijven. Want dat maakt jou bijzonder. Jouw fear heeft je gemaakt tot wie je bent en daar mag je trots op zijn.’

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)