print

Nieuws

Plataan 2015

Op het CLV is 8 oktober de vernieuwde vorm van de Plataanprijs uitgereikt. Dit jaar geen verliezers, maar alleen winnaars. Genomineerd voor deze jaarlijks terugkerende prijs waren ‘De gezonde school’ en ‘Be bright’. De Plataanprijs is ingesteld om onderwijsontwikkeling op het CLV te stimuleren.

Voordat de presentaties van de genomineerden werd gegeven, kwamen eerst vier geweldige 6vwo-leerlingen met hun presentatie over (M)eat the insects. Zij vertelden over hun ervaringen tijdens hun reizen naar Amsterdam en Londen waar zij aan een jury hun onderzoek mochten presenteren over duurzaamheid, landbouw en meelwormen. De presentatie werd smakelijk afgesloten met een rondje meelwormballen voor al het personeel van het CLV.

De presentatie van Sharon Bessembinders en Hilde Romkes ging over de onderwijsvernieuwing Be Bright. Leerlingen die vanuit de basisschool naar de middelbare school komen hebben vaak een grote gereedschapskist bij zich waarin zij vele tools hebben die zij kunnen inzetten op school. Het is echter niet vanzelfsprekend dat leerlingen weten wanneer zij welke tool moeten inzetten. In de cursus Be Bright leren leerlingen hoe om te gaan met al deze tools. Verschillende thema’s die tijdens deze cursus aanbod komen zijn: leren leren, reflecteren en mindset. Tijdens een mindsetoefening met docenten werden sommige docenten met de neus op de feiten gedrukt. Zeer verhelderend en leerzaam. Be Happy, Be Bright, Be You.  

Sanne Stoffelsen en Lydia Germans gaven uitleg over al het werk zij verricht hebben en nog gaan verrichten met betrekking tot de gezonde school. Dit alles ter verbetering van de leerprestaties en het welbevinden van de leerlingen van het CLV. Een gezonde school heeft aandacht voor sport en bewegen, gezonde voeding in kantine en automaten en uiteraard de bewustwording van leerlingen. Niet alleen leerlingen, maar ook het personeel van het CLV gaat voor gezond! Eat clean, train dirty, be awesome!

Volgend jaar zijn we er weer bij! Heb je een leuk vernieuwend idee voor het onderwijs op het CLV? Meld je aan, voor de Plataan!

  • Plataan 2015
  • Plataan 2015
  • Plataan 2015
  • Plataan 2015
Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)