print

Nieuws

Ik wist niet dat ik het in me had, of toch wel?! (deel 3)

We richten de schijnwerpers op: Niek Bakker en Merel Hoogvliet.

 

In eerdere artikelen berichtten we over een aantal talenten die via de ‘Talentendag’ van NOC*NSF geselecteerd werden voor de sporten rugby en triathlon.

Afgelopen maandag ontvingen onze docenten Karin Roelofsen en Wiebe Westerterp een delegatie van NOC*NSF voor een video-interview. Samen met de twee geselecteerde talenten Michelle Diepenveen en Ilse Bruijs werd op de velden van hockeyvereniging Spitsbergen een promotiefilm gemaakt. In de komende weken wordt gewerkt aan deze promo om een volgende talentendag aan te kondigen.

Dat meerdere wegen naar Rome leiden blijkt uit de speurtocht naar sportieve talenten op onze school. Een interview met twee bijzondere leerlingen over onder andere hun zomervakantieplannen.

 

Niek Bakker

In 4 vwo was Niek Bakker het afgelopen jaar niet te missen. Deze lange, bescheiden verschijning heeft in de afgelopen jaren op sportief gebied een goede switch gemaakt. In de brugklas viel zijn talent voor volleybal al op in de lessen bewegingsonderwijs en kon hij een keer meetrainen bij volleybalvereniging VCV in Veenendaal. Hoewel voetbal en tennis op dat moment nog de voorkeur hadden, richtte hij zich de afgelopen twee jaar op volleybal. Vanuit Renswoude reisde hij vijf keer in de week naar Barneveld en Arnhem voor trainingen en wedstrijden en vervolgens scoutte de Nederlandse Volleybal Bond onze leerling. “Ik deed mee aan een selectie voor pré-jeugd Oranje om eens te kijken hoe dat was. Ik dacht dat ik wel af zou vallen maar uiteindelijk ben ik toch door de selectierondes heen gekomen,” vertelt Niek.

Wie nog een handtekening van hem wil, moet er snel bij zijn. De zomer gaat Niek doorbrengen in Italië voor deelname aan het 8-landentoernooi. ,,Na de zomervakantie ga ik naar het Talent Team op Papendal, ik ga daar dan intern. Dit betekent dat ik stop op het CLV; ik ga op Papendal wonen, in Arnhem naar school en elke dag twee keer trainen. Dat wordt dus een behoorlijke uitdaging!”

We wensen Niek succes en hopen hem ooit terug te zien in het Nederlands volleybalteam!

 

Merel Hoogvliet

Een ander sportief talent op onze school is Merel Hoogvliet. Ze zit op synchroon zwemmen. Merel traint gemiddeld 20 uur in de week, zowel bij haar eigen vereniging Cadans in Beuningen als bij de KNZB in Malden.

“Ik vind het leukste aan mijn sport dat het een combinatie is van zwemmen en dansen. Het is eigenlijk waterballet! Het is een individuele sport en een teamsport. Om mee te mogen doen aan bijvoorbeeld de Nederlandse Kampioenschappen moet je individueel een aantal limieten halen op regionale en landelijke wedstrijden,” vertelt ze. De trainingen vinden niet alleen in het zwembad plaats. Merel krijgt ook landtrainingen van een internationale topturnster en conditie- en krachttraining.

Het is een grote opgave om school en sport te combineren. Niet alleen omdat ze na school uiteraard tijd aan haar schoolwerk moet besteden; ze krijgt ook huiswerk mee in de vorm van kracht- en lenigheidsoefeningen. Regelmatig wordt Merel op dat vlak door de fysiotherapeuten van de Bond getest. Hopelijk werpen alle trainingsuren komende zomer hun vruchten af.

Merel vertelt: “Ik ga in de zomervakantie op trainingsstage naar Barcelona. Hier kan ik kennismaken met de top synchroon zwemsters van de wereld. Spanje draait namelijk mee in de wereldtop van het synchroon zwemmen. Tijdens deze trainingsstage in Barcelona zal ik veel nieuwe dingen leren en hopelijk breng ik mezelf daarmee op een hoger niveau. Ik vertrek over twee weken en heb er heel veel zin in. Na de trainingsstage heb ik een paar weken rust en dan begint het nieuwe seizoen weer.” Merels doel is meer internationale wedstrijden spelen en hopelijk in de toekomst meedoen aan een Olympische Spelen. Ook Merel wensen we alle succes in haar sportieve carrière!

  • Ik wist niet dat ik het in me had, of toch wel?! (deel 3)
  • Ik wist niet dat ik het in me had, of toch wel?! (deel 3)
Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)