print

Nieuws

Ik wist niet dat ik het in me had (deel 2)

Nog niet zo lang geleden verscheen er op onze website een artikel over de zussen Bruijs. Via de talentendag van NOC*NSF werden zij geselecteerd voor de sport Rugby. Ook de regionale kranten is het nieuws van deze dames niet ontgaan, onder andere de Rijnpost en de Gelderlander besteedden aandacht aan dit nieuws.

In dit tweede deel een interview met drie andere geselecteerde leerlingen die via een wildcard de testdag met succes wisten te doorlopen. Alle drie de leerlingen zijn voor de sport triathlon geselecteerd en trainen regelmatig op de regionale trainingscentra in Westervoort.

 

Kristian van Keulen

Kristian van Keulen sportte al veel voordat de testdag kwam en heeft sinds de selectie van het NOC*NSF zijn aantal sportieve uren per week nog verder opgeschroefd. Kristian werd getest op zijn uithoudingsvermogen en moest tijdens de testdag in Apeldoorn een shuttle-run doen en tweehonderd meter zo snel mogelijk zwemmen. De CLV-er bracht het er goed genoeg vanaf om geselecteerd te worden voor de sport triathlon. ,,Normaal gesproken doe ik aan atletiek, ik train hiervoor drie avonden in de week. Ik was blij toen ik hoorde dat ik door was in de triatlon. Aangezien ik al bezig ben met hardlopen hoef ik hiervoor niets extra’s te doen. De trainingen vanuit NOC*NSF zijn om de week op zondag en hier leer ik vooral qua zwemmen veel. We krijgen hier erg goede begeleiding, waardoor het steeds beter gaat,” vertelt Kristian, die ieder weekend bovendien een aantal uur op zijn fiets terug te vinden is. Voorlopig kijkt hij vooral uit naar de ervaring die hij kan opdoen tijdens de triathlonwedstrijden. ,,Ik hoop zo steeds beter te worden,” vertelt hij.

 

Michelle en Rosanne Diepenveen

De zusjes Diepenveen werden ook geselecteerd voor de sport triathlon. Zowel Michelle als Rosanne deed al voor de testdag aan wedstrijdzwemmen. Twee avonden zijn ze in het bad te vinden om de benodigde baantjes te trekken en regelmatig staan ze aan de start van een wedstrijd.

Hun testdag zag er hetzelfde uit als die van Kristian. Rosanne vertelt: ,,De 200 meter vrij deden we in het Pieter van de Hoogebandzwemstation, waar twee immens grote tribunes waren!” Beide meiden kregen niet snel daarna het goede nieuws te horen. ,,Ik stond bij m’n kluisje de boeken te verwisselen toen mijn ringtoon als een malle door de hele school klonk. Toen ik zag dat het mijn moeder was kon ik alleen maar uitbrengen; ‘En?!’ Ze feliciteerde mij waar ik ongelofelijk blij mee was!”, vertelt Michelle. Rosanne zat op het moment dat ze het nieuws te horen kreeg in de mediatheek op school. Ze vertelt: ,,Ik kreeg een mail met een hele lap tekst, ik moest het wel twee keer lezen voordat ik zeker wist dat ik door was. Ik rende meteen naar de andere kant van de mediatheek om het aan mijn vriendinnen te vertellen. Dat vonden de juffen van de mediatheek niet zo leuk, maar toen ze hoorde waar het over ging waren zij ook blij.’’ Rosanne vertelt dat er door de selectie een hoop is veranderd. Sindsdien traint ze naast de zwemtrainingen regelmatig op het KNVB sportcentrum in Zeist en is ze in haar vrije tijd ook gaan hardlopen. Of ze goed genoeg is voor de topsport en of ze dat ook echt wil weet ze nog niet maar bijzonder vindt ze de mogelijkheid wel om op dit niveau te kunnen sporten.

 

We blijven de verrichtingen van al deze talenten volgen!

  • Ik wist niet dat ik het in me had (deel 2)
  • Ik wist niet dat ik het in me had (deel 2)
  • Ik wist niet dat ik het in me had (deel 2)
  • Ik wist niet dat ik het in me had (deel 2)
Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)