print

Nieuws

Projectdag Stick2Uganda CLV één groot feest

Op vrijdag 17 april stond onze school geheel in het teken van ‘Stick2Uganda’. De school ondersteunt dit Oegandaproject gedurende vijf jaar. Het werd een zonnige dag vol activiteiten, gastlessen en sport.

 

Het begon al op de donderdagavond met een ‘colorful run’: een rondje hardlopen vanuit een wolk van confetti. Deze kleurrijke activiteit werd gevolgd door een gezellig dance-event.

 

Op vrijdag kwamen 36 gastdocenten lesgeven aan klassen in de bovenbouw. De informatie van de Nederlandse ervaringsdeskundigen over hun eigen project of reis waren indrukwekkend. Maar de verhalen van mensen uit Afrika zelf, die vertelden over hun eigen geboorteland of plaats waren onbetaalbaar.

Ook waren er lessen in body percussion en djembé-sessies waar 150 leerlingen tegelijk de ritmes van Afrika krijgen aangeleerd. De klassen 1 en 2 deden een estafettesponsorloop. En het Brughuis was van binnen en van buiten een groot marktplein met onder meer etenswaar, een spooklokaal, een nagelstudio en een kooi voor pannavoetbal.

 

Hoewel nog veel geld moet binnenkomen schat de projectgroep Stick2Uganda CLV de opbrengst op € 15.000. Dat zou een prachtig resultaat zijn.

 

Stichting Stick2Uganda werkt samen met de bewoners van Ttula - een sloppenwijk van Kampala - en met medewerkers van een basisschool ter plekke. Samen bedenken zij praktische ideeën voor duurzame hulp en ontwikkeling en voeren die uit. Het doel is: zorgen voor blijvende verbetering in de leefomstandigheden. In oktober zullen twintig leerlingen en vier docenten van het CLV naar Ttula reizen voor een projectbezoek.

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)