print

Nieuws

Gymnasium 4 terug uit Griekenland

In de nacht van donderdag 26 maart vertrok klas 4 gymnasium samen met vier docenten naar Griekenland voor een mooie en leerzame reis, onderdeel van het vak KCV (klassieke culturele vorming).

Na een eerste regenachtige dag op de Akropolis klaarde het weer gelukkig wat op, zodat we nog van twee mooie dagen in Athene en omstreken konden genieten. De nacht bracht ieder alleen of in tweetallen door bij een gastgezin, waar we zeer gastvrij werden ontvangen. Het afscheid dat we zondagochtend (opnieuw in de regen) van hen moesten nemen, was gelukkig maar tijdelijk:  de Griekse leerlingen komen in september een paar dagen naar Nederland.

Athene achter ons latend begonnen we aan een vijfdaagse rondreis over de Peloponnesos en Attica, langs  onder andere het machtige theater van Epidauros, sportcentrum Olympia en het mystieke Delphi. Donderdagavond 2 april vlogen we weer terug, mooi op tijd om in het lange paasweekend lekker bij te slapen. En dat was wel nodig, want naast genieten was de reis ook veel lopen en hard werken: alle leerlingen moesten op locatie een presentatie met rondleiding op hun site geven, die ze in de voorafgaande weken voor KCV hadden voorbereid. Naast veel te hebben geleerd over het antieke Griekenland, was de reis ook een prachtige kans om kennis te maken met de huidige cultuur en levenswijze van de Grieken, zoals het Griekse schoolsysteem, traditionele Griekse dans en de lokale cuisine.

Een uitgebreid verslag van de reis kunt u lezen op de weblog van de heer Klein Douwel.

Louise van der Vlugt, v4a

Hieronder vindt u een korte fotoimpressie:

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)