print

Nieuws

Erasmus+, Engelse en Duitse leerlingen op bezoek

Zaterdag 14 maart. 34 leerlingen, zowel Nederlanders, Duitsers, als Engelsen stonden op station Veenendaal Centrum. Vijf dagen lang kennis met elkaar maken tijdens allerlei activiteiten, die de Nederlandse leerlingen zelf hadden bedacht en voorbereid in het kader van het Erasmus+ programma. De gasten uit Duitsland en Engeland sliepen bij twaalf Nederlandse CLV-deelnemers uit 3 vwo. Tijdens het gehele programma werd er Engels worden gesproken. De begeleiding bestond uit meneer Wynia, meneer Gijsbertsen en mevrouw Karten.

 

Een excursie naar Amsterdam was de opening van de conferentie. NEMO gaf de leerlingen de kans een kijkje te nemen in de wereld van de wetenschap, de boottocht door de grachten van Amsterdam bracht de leerlingen een beetje cultuur bij en tot slot waren de schilderijen in het Rijksmuseum goed voor het beetje kunst en geschiedenis dat deze excursie nog miste.

 

De activiteiten op school zorgden ervoor dat de lachspieren van de leerlingen actief werden. Deze activiteiten hadden het onderwerp social media. Zo werd er een leuke kahoot gespeeld en werd er een commercial gemaakt tegen cyberpesten. Ook gingen de gasten met hun host mee naar twee lessen. Ze vertelden dat ze uit deze lessen vooral hadden geleerd dat Nederlanders erg luid en druk zijn. Tja, gezellig toch? Nog een leuke speurtocht door Veenendaal en oud-Hollandse spelletjes leerden de Duitsers en Engelse een beetje over het dorp en het land waar ze in verbleven. Het was een geslaagde internationale week, niet alleen erg gezellig, maar ook zeer leerzaam!

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)