print

Nieuws

CLV Sportklas 1 schaatst Elfstedentocht

Als start van het sportklasjaar stapten op maandag 5 januari de ruim 160 sportklasleerlingen uit klas 1 van het CLV in de bus voor een bezoek aan de schaatsbaan ‘De Vechtse banen’in Utrecht. Verdeeld over maar liefst vier bussen vertrok de grote groep na het vierde lesuur naar Utrecht. Dit bezoek was de eerste activiteit van 2015, nadat zij in het eerste halfjaar van de sportklas al kennismaakten met veel verschillende sporten.

In Utrecht aangekomen stapten de sportklasleerlingen de bus uit waarna zij naar de ingang van ijsbaan sprintten. Daar was de route naar het ijs al snel gevonden. Zo snel mogelijk trok iedereen de schaatsen aan en spoot het ijs op. Sommigen hadden de slag direct te pakken, sommigen waren blij met de kussens die aan de zijkant van de baan staan en met de rekjes die er waren. Na een half uurtje op de schaatsen kwam de ‘Zamboni’ het ijs op om het ijs te dweilen. Een welkome pauze nadat een aantal al een halve ‘Elfstedentocht' had afgelegd. Aan de rand van het ijs was een stempelpost ingericht en zodra het licht op groen sprong, spoten de sportklassers weer het ijs op om zo snel mogelijk de elf rondes af te leggen. Een fantastisch gezicht en mooi om te zien hoe fanatiek iedereen de rondjes aflegde! Ook al was bij sommige sportklassers de vermoeidheid zichtbaar, ze bleven gaan! Na elf rondes mocht iedereen vrij schaatsen en de beleving was zó groot dat een aantal zelfs na de elf rondes nog verder ging met het verzamelen van stempels. Al met al: een mooie activiteit die perfect past in deze tijd van het jaar. Nu hopen op natuurijs!

Bekijk hier de foto's van deze activiteit.

Vanaf nu richten we het vizier op het thema ‘Presenteren & Demonstreren’, waarbij toegewerkt wordt naar een echte turndemonstratie. Voor de eerstejaars sportklassers ligt er dus (ook met het sportklaskamp) nog genoeg leuks in het verschiet!

 

 

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)