print

Nieuws

Christendom vandaag

Voor een opdracht van het vak godsdienst zijn alle leerlingen uit de klas 4 havo en vwo naar een kerkelijke samenkomst in (de regio van) Veenendaal geweest. Wij kunnen als docenten natuurlijk veel in de les vertellen over het christendom maar een ervaring in ‘het hol van de leeuw’ is veel indrukwekkender. Vandaar dat wij de leerlingen op onderzoek uitstuurden. Niet twee aan twee maar in groepjes van 3 of 4 personen. Het resultaat: veel onvergetelijke ervaringen van leerlingen én ambtsdragers.

Een van de leerlingen brengt haar indruk als volgt onder woorden:
“De dienst heeft wel indruk op me gemaakt, vooral het verhaal van de meneer die werd gedoopt. Hij vertelde dat hij zelfmoord wilde plegen, maar door zijn vrouw terecht kwam bij een cursus over het christendom, en dat hij zichzelf daarin helemaal gevonden had en dat het nu weer goed met hem ging. Ik vond het ook mooi dat tijdens het zingen veel mensen gingen staan en hun hand omhoog deden, het is mooi om te zien dat er mensen zijn die zo opgaan in hun geloof voor iets. De preek vond ik ook wel goed, ze hebben een lastig verhaal over de bedoeling van Jezus best op een begrijpelijke manier verteld. Ik ben zelf niet gelovig, maar ik heb wel respect voor mensen die wel gelovig zijn.”

Terug in de klas gaven de leerlingen een korte terugkoppeling in de vorm van een presentatie. Dit levert heel leuke inkijkjes op in hoe een 16 jarige een christelijke samenkomst ervaart (“en die man droeg dus een jurk die tot op de grond kwam…”)

De meesten vonden het niet voor herhaling vatbaar maar bijna iedereen vond het een goede en leerzame ervaring om eens meegemaakt te hebben.

Jan Bertus Swart

 

(Om te laten zien dat de leerlingen echt aanwezig geweest waren, moest er een selfie gemaakt worden met daarop de groepsleden en de voorganger van de dienst, enkele selfies vormen de afbeelding)

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)