print

Nieuws

Schrijfster Maren Stoffels op school

‘Hé allemaal, kennen jullie mij? Jullie zouden mij kunnen kennen van mijn boeken: Sproetenliefde, Dreadlocks & lippenstift en Je bent van mij!’ Zo begint de pas 26-jarige schrijfster Maren Stoffels, haar verhaal.

Afgelopen vrijdag bezocht Maren onze school - een initiatief van de sectie Nederlands om leerlingen uit klas 2 te enthousiasmeren voor het literatuuronderwijs. Vol humor brengt deze rasechte vertelster haar verhaal. Over haar allereerste schrijfervaringen die uiteindelijk leidden tot haar eerste echte boek, dat al werd uitgegeven toen ze nog op de middelbare school zat.

Zeer beeldend vertelt ze over hoe zij aan inspiratie komt voor haar verhalen. Zo heeft ze zich eens heel  stilletjes opgekruld  op de meisjes-wc van haar school verstopt, waarbij ze de geheimen heeft afgeluisterd van nietsvermoedende medescholieren. Van schrik viel ze bijna van de wc toen ze een écht geheim hoorde. Haar boek ‘Sproetenliefde’ is hierop gebaseerd.

Voor haar boeken doet ze inspiratie op uit haar eigen leven.  Het verhaal over haar stalker, die zij ‘Engerd’ noemt op haar mobiel,  leidt tot het boek “Je bent van mij!’  Vol  zelfspot vertelt ze ons hoe zij eens haar deur barricadeerde zoals in de film Home alone.

Uit haar quiz blijkt wel hoe aandachtig de leerlingen hebben geluisterd. Vol enthousiasme springen leerlingen op om als eerste het goede antwoord te mogen geven, waarbij de schrijfster één van haar boeken als prijs weggeeft.

Zit je in de tweede en heb je Maren Stoffels nog niet ontmoet?  De komende twee vrijdagen bezoekt ze nogmaals onze school. Ze verklapte me al dat ze dan wil vertellen over haar  allernieuwste thriller.

Contact
Kerkewijk 149
3904 JC Veenendaal
Postbus 41
3900 AA Veenendaal
0318 500 621
info@clv.nl
Routebeschrijving
Scholengemeenschap voor mavo, havo
en vwo (atheneum, gymnasium)